15 Kasım 2011 Salı

Bitki Çaylarım

Realde bu renkli değişik çayları görünce dayanamdım kahvaltıdan sonra kışın bitki çaysız duramam
Nane Limon:
Mide ağrılarını geçirir .Bulantıyı önler. Migren, uykusuzluk, baş dönmesi ve nezleye iyi gelir. Mide spazmlarını giderir. Kronik karın ağrılarını giderir. Gaz söktürücü. Kramp giderici, ağrı kesici ve antiseptik özellikleriyle ferahlatıcı özellikleri vardır
Ekinezya:
Soğuk algınlığı, grip, herpes, sinüzit, saman nezlesi, solunum hastalıkları; anti iltihabi hastalıklarda çok faydalıdır.Yapılan araştırmalara göre ekinazya nezlenin 12 klinik septomunu azalttigi bulunmuştur. Nezlenin ilk işaretleri görüldüğünde alınmalıdır.Sik sik tekrarlayan yerleşik müzmin bronşit, Sinüzit de koruyucu olarak da kullanılabilir.Ayrica grip ve kulak enfeksiyonlarında da faydalı olduğu tespit edilmiştir.Vücudun savunma hattını virüslere karşı korur.Egzama, çıbanlar, kesikler, yanıklar ,sedef, sivilce,yaralar, ülser, kurdeşen v.b deri hastalıklarında büyük derecede iyileşme sağlar.
Yeşil Çay:
Kalp ve dolaşım sistemini olumlu etkiliyor ve damarları güçlendiriyor.Kanser riskini ve kadınlarda yumurtalık kanserine yakalanma riskini yüzde 60 oranında azaltıyor.Zihinsel ve bedensel performansı olumlu etkiliyor.Sürekli kullanımı, romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlıyor.İdrar söktürüyor ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor.Antioksidan özelliği ile kanser dahil birçok hastalığa sebep olduğu bilinen serbest radikalleri nötralize ediyor ve erken yaşlanmayı geciktiriyor.Anti kanserojen.Soğuk algınlığına karşı da koruyucudur.Anti enflamatuar hücre yenileyicidir.İçerdiği florür nedeniyle diş çürümelerini engelliyor.Mide ve barsak problemlerini hafifletiyor.Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırarak diyetleri destekliyor.Dolaşımı düzenliyor.Kolestrolü ve yüksek tansiyonu düşürüyor.Tiroid fonksiyonlarının düzenlenmesinde olumlu etki yapıyor.Kan dolaşımını ve deri rejenerasyonunu destekliyor.
 Adaçayı:
Şekerli hastaların sinirlerini teskin eder.
Midevidir. Sindirimi kolaylaştırır.
Dispepsi (hazımsızlık) durumunda çok etkili bir gaz söktürücüdür.
Gece terlemelerini en aza indirger.
İdrar söktürücüdür.
Kadınlarda dölyatağı kaslarını uyarır. Aybaşı düzensizliklerini ve aşırı sancıları giderir.
Östrojen hormonu içerir. Menopoz dönemi sıkıntılarını azaltır.
Adaçayının içerdiği uçucu yağ, mukoza zarlarını iyileştirdiği için ağız, dişeti ve dildeki şikayetlerle boğaz ve bademcik enfeksiyonlarına karşı iyileştiricidir.
Bitki, antifungal etkiler taşır. Yani ciltteki mantarlara sürülürse onları yok eder.
Adaçayı yaraların iyileşmesini hızlandırır.
Adaçayı dişleri beyazlatır ve sağlamlaştırır.
Kırmızı Meyveler Çayı(kokusuna bayılıyorum): 
Elma, çilek, üzüm çekirdeği, kuşburnu, böğürtlen yaprakları, nar vücut direncini ve bağıklık sistemini güçlendirir.

2 yorum: